Driekoningenstraat: een geslaagde heraanleg!



De Driekoningenstraat doet me op de een of andere manier vaak denken aan de Turnhoutsebaan: een beetje vergane winkelglorie, maar met een mooi toekomst.

Bij de heraanleg heeft de stad geopteerd voor één rijvak dat ook door fietsers (in 2 richtingen!) kan gebruikt worden, parking voor auto's en een ruim voetpad, afgesloten van het rijvak. Zo kunnen auto's niet op de stoep gaan stilstaan, is er een veilige scheiding tussen auto's en fietsers enerzijds en voetgangers anderzijds. Met in het achterhoofd er opnieuw de winkelstraat van weleer van te maken?

Moet voor de heraanleg van de Carnotstraat/Turnhoutsebaan (zie eerder blogbericht) deze oplossing ook overwogen worden? Laat het ons weten!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Sorry, u bent duidelijk geen fietser.
Het idee was goed, maar... door het versmallen vd rijbaan en er een 1-richtingsbaan van te maken kunnen auto's nu nog sneller racen door de straat... een ramp voor de onbeschermde fietser! Auto's hebben nu nog minder plaats om de fietser voorbij te steken en voor de fietser die in tegengestelde richting wil rijden is het nu dubbel gevaarlijk, hij kan niet uitwijken en moet 'opbotsen' tegen een stroom snelle auto's/grote bussen uit de andere richting. Doe dit maar eens met (kleine) kinderen op de fiets. Aartsgevaarlijk.
Het idee om auto's en fietsers samen te laten rijden is niet meer van deze tijd. Het verbrede voetpad is wel een geschenk, uiteraard.

Antwerpen aan't woord zei

Hoe had u dan fietsruimte voorzien in deze straat? Eventueel markeringen op de weg om aan automobilisten duidelijker te maken dat het ook over een fietspad gaat? Of de autoparking helemaal weg en door fietspad vervangen?

Anoniem zei

Fietsers worden (veeral) als verkeersremmers gebruikt, zeer jammer en levens gevarlijk!

Anoniem zei

Ik woon daar in de buurt en kom dikwijls in die straat maar ik zou er NOOIT fietsen, zelfs niet na de heraanleg. Wacht tot ook de bus er weer doorheen rijdt, dan wordt het nog hectischer. Mijn fiets blijft mooi binnen. Veel te gevaarlijk fietsen in Antwerpen

Rebekka zei

Geslaagd? Levengevaarlijk voor fietsers, ja! Door er 1-richtingsverkeer van te maken was er plaats zat voor serieus fietspad (met dubbele rijrichting). Maar men heeft weeral voorrang gegeven aan koning auto. Fietsers zijn geen verkeersremmers! Zoals iemand anders al zei: wacht tot de bus er weer rijdt. De combinatie van fietsen in 2 rictingen en bus is onmogelijk. Het is een kwestie van tijd voor er een eerste slachtoffer onder de fietsers valt. Het is veel belangrijker om fietsers te beschermen tegen auto's/bussen, dan voetgangers tegen fietsers. (Ver)zwakk(t)e weggebruikers hebben meer respect voor elkaar en zijn een kleiner gevaar voor elkaar dan de auto voor hen. Ik vind dit meer dan een gemiste kans. Ik vind dit getuigen van een totaal gebrek aan inzicht over hoe de mobiliteit in een stad georganiseerd moet worden. Ik fiets er overigens wel én met kleine kinderen, maar ook met de nodige schrik!

Rebekka zei

En als antwoord op antwerpen aan 'woord: fietssuggestiestroken werken niet! Ze worden volkomen genegeerd door de meeste autobestuurders. Fiets gewoon even zelf rond.