Verkeersdrempels... last of lust


In de Kloosterstraat in Antwerpen centrum liggen veel een vijftal verkeersdrempels. De een al wat hoger dan de andere. Maar we heel slim .... De verkeersdrempels dienen tegelijkertijd als oversteekplaats aan bijvoorbeeld het school de Musica of hier... om van het cafe 'Heilig Huiseken' of 'Dansing Cholola' naar de bankautomaat moet.

Zijn er nog interessante combinaties te vinden in de stad? Of erger je je toch vooral aan de verschillende maten en soorten verkeersdrempels?

2 opmerkingen:

Carl K zei

Heeft nu nog niemand stilgestaan bij het feit dat het leggen van deze drempels rechtstreeks aanleiding geeft tot het ontstaan van een hatelijk fenomeen als de stads4x4?
Het is toch logisch dat je met dergelijke onconfortabele miseriebulten kiest voor een lange veerweg en dus een 4x4?
Praat eens met hulpverleners en brandweermannen, niet iedereen zal even tevreden zijn over de hindernissen. Met een zelfsturende elektrische wagen in de (nabije)toekomst gaat deze manier van vertragen er prehistorisch en belachelijk uitzien. Weg ermee!

van Gastel T zei

De getoonde veiligheidsdrempel is geen oversteekplaats, er ligt geen voetpad op dus verkrijgt de drempel geen bijkomende rechten voor de voetgangers.

Creƫr een doorstromingspad en vertraag de woongebieden naar bv zone 30 en lokaal verkeer. Verbaliseer overtreders ten volle.