Winter eist zijn tol; gaten, gaten en nog eens gaten...




We gaan op deze blog niet alle gaten in alle Antwerpse wegen plaatsen, dat zou ons te ver leiden. De vraag is wel; waarom komen die elk jaar terug? Is er iets mis met de fundering van onze wegen? Worden herstellingen niet correct uitgevoerd? Is er iemand die dit opvolgt? Wat als je een ongeluk hebt als je per ongeluk in zo'n gat valt, of je fiets of auto er op stuk rijdt, ...? Misschien moet hier in de toekomst meer prioriteit en aandacht aan geschonken worden? De gaten zijn soms echt letterlijk levensgevaarlijk...

2 opmerkingen:

Steunpunt Fiets - Provincie Antwerpen zei

Op de website www.meldpuntfietspaden.be kun je gevaarlijke situaties zoals putten in een fietspad doorgeven. Deze website wordt beheerd door de Vlaamse overheid en stuurt je melding automatisch door naar de juiste wegbeheerder met de vraag het fietspad te herstellen.

CarlK zei

Ook ik heb zeer dure schade door een slecht onderhouden weg. (subframe auto krom!) Dit gebeurde tegen erg lage snelheid met gelukkig geen schade voor de andere weggebruikers.
m.i. zijn er twee oorzaken : te weinig onderhoud door slechte budgettering en bijkomend het principe van de goedkoopste offerte. Goedkoop is immers niet altijd beterkoop. Het werk gaat naar de goedkoopste bieder, zonder onderzoek naar de geboden kwaliteit en duurzaamheid. In andere landen wordt dagelijks bewezen dat een ander beleid lijdt tot minder ongevallen en aangenamer en stiller transport per weg.